Тайсън Фюри обясни, че двубоят с шампиона на UFC в тежка категория Джон Джоунс трябва да бъде на боксовия ринг, а не в Октагона, както предложи президента на UFC Дeйна Уайт. Фюри беше вбесен миналата седмица, когато ветеранът коментатор Джо Роуган каза, че би подкрепил Джоунс, ако двойката се срещне в уличен бой, твърдейки, че боксьорът не може да преодолее разликата в уменията от борбата.

Фюри първо заяви, че ще може да излезе победител в такава битка, преди да настоява, че всеки двубой между двамата трябва да бъде според правилата на бокса.

И Фюри за пореден път заяви, че единственият начин да се бие с Джоунс е, ако двамата имат боксов мач, като дори се отказа от предишното си предложение към Франсис Нгану за хибридни правила. Това идва, след като шефът на UFC Уайт направи предложение на британеца да дойде в октагона, за да се изправи срещу своя съперник.

„Ако искате да се биете с мен, това трябва да е според правилата на бокса“, написа Фюри в отговор на история в Instagram на известния ММА мениджър Ейбрахам Кава, който работи с Джоунс. „Аз не се търкалям по пода, изправям се и удрям.“

Това се случи, след като Уайт каза, че UFC ще се радва да приеме потенциална битка в клетка между Fury и техния шампион в тежка категория.