Тайсън Фюри твърди, че е получил сензационно "предложение" от UFC да влезе в клетката за кросоувър сблъсък с шампиона в тежка категория Джон Джоунс. Циганския цар се подготвя да се завърне на ринга срещу бившия крал на промоцията на ММА Франсис Нгану в Саудитска Арабия на 28 октомври.

35-годишният Фюри беше въвлечен в публичен спор с Джоунс в социалните мрежи преди финализирането на преговорите за битка в десет рунда с Нгану. Президентът на UFC Дейна Уайт публично подкрепи идеята за сблъсък, за който шампионът на WBC в тежка категория твърди, че е получил сериозна оферта от компанията майка на промоцията WME-IMG.

Непобеденият британец каза пред вестник „Сън” в ексклузивно интервю: „Това е 100 процента вярно. Получих предложение да се бия с Джоунс. Имах предложение от UFC, от WME IMG, да се бия с Джон Джоунс".

Смята се, че предложението още стои на масата и за след боя с Нгану. Бившият обединен шампион в тежка категория каза: „Франк Уорън знае за това, моят екип знае за това. Все още продължава и със сигурност се стремим да продължим напред по въпроса.“

Фюри и Джоунс дори се закачаха един друг чрез текстови съобщения, за да се опитат да осъществят шокиращата битка. "Аз и Джон дори сме говорили за това", каза Фюри. "Това определено е истинско нещо."

Потенциален сблъсък между Фюри и Джоунс стана тема за разговори в света на бойните спортове през май, след като коментаторът на UFC Джо Роугън отхвърли шансовете на Фюри в двубой без правила с Джоунс. Фюри реагира гневно на тази идея, като каза в една от многото си истории в Instagram: „Ето една мисъл. Какво ще кажете за това? Какво ще кажете да се бия с Джон Джоунс и Франсис Нгану в една и съща вечер? Какво ще кажете за това? Толкова оценявам тези двама клошари. Ставайте! Да вървим, момчета.“

Членът на Залата на славата на UFC Джоунс е готов да прекрати легендарната си кариера след това, което ще бъде първата му защита на титлата в тежка категория. Бившият дългогодишен шампион в лека тежка категория ще защитава трона срещу бившия шампион Стипе Миочич на картата за 30-ата годишнина на промоцията - UFC 295 - в Медисън Скуеър Гардън на 11 ноември.