Един от големите специалисти по отразяване на бокса Майк Копинджър, твърди, че има „затопляне“ на преговорите между Тайсън Фюри и Олександър Усик за обединяващ всички пояси в тежка категория бой. Смята се, че двамата може да се договорят за битка през 2024 г. в Саудитска Арабия.

Досега 35-годишният Фюри (33-0-1, 24 нокаута) изглежда не се интересува дали битката с Усик (21-0, 14 нокаута) ще се състои, но той променя позицията си, ако саудитците предложат му много пари, защото изглежда основният проблем за Циганския цар е да преодолее нежеланието си да проведе тази битка.

„Фюри срещу Усик се разгорещва“, твърди Майк Копинджър, чиито източници казват, че има „много оптимизъм“ за битката между тях следващата година в Саудитска Арабия. Дали източниците му са верни за това, остава да видим, защото Тайсън гледа на битката с Усик като на пръв поглед маловажна, тъй като той е развълнуван от мача си от 10 рунда срещу начинаещия боксьор Франсис Нгану на 28 октомври. Говори се, че саудитците ще платят на Фюри 50 милиона долара за тази битка, което, ако е вярно, е огромна сума пари за него, за да се бие с човек, който вероятно би загубил от повечето професионални боксьори.

Фюри вероятно е разглезен от саудитците, които може неволно да унищожат това, което е останало от малкото амбиции, които все още има, като му дадат толкова много пари за бой без някакво значение.

Никой обаче не може да обвинява Фюри, ако не иска да се бие с Усик или Антъни Джошуа, защото ако може да спечели големи пари, биейки се с Нгану и Джон Джоунс, защо да рискува егото, гордостта и здравето си, като предприемате рисковани битки срещу боксьори, които потенциално биха могли да го победят?

„Винаги е бил приоритет на някой друг. Пътят към неоспоримата титла“, каза Тайсън Фюри пред Fight Hub TV за битката срещу Олександър Усик. „Мисля, че Франсис Нгану ще бъде по-трудно предизвикателство от всички тези други момчета.“

Ако битката Фюри – Усик се осъществи, феновете ще видят сами кой е номер 1 в тежка категория на планетата. Тази битка ще създаде илюзията за доказване кой е най-добрият боец в дивизията, но вероятно няма да покаже кой е истинският номер 1, защото и двамата бойци остаряват. Фюри не е направил нищо след победата си над Дионтей Уайлдър преди две години през 2021 г. и дори тогава победата не беше нищо особено. Уайлдър изглеждаше с недостатъци, обемист и остана без сили, след като свали Фюри два пъти в четвъртия рунд. Много фенове вярват, че на Фюри е било дадено дълго броене от рефера, което го е спасило от нокаут.

С две години разстояние от битка с качествен съперник, Фюри ще има проблеми срещу най-добрите в тежка категория в дивизията в този момент.