Президентът на UFC Дейна Уайт е готов да организира бой на своя шампион в тежка категория с боксовата суперзвезда Тайсън Фюри. Циганския цар наскоро се завърна в социалните медии, за да разкритикува Джо Роугън за това, че предсказа, че Джон Джоунс лесно ще се справи с Фюри в битка без правила.

Фюри заяви, че е непобедим при който и да е набор от правила, което накара Джоунс да отговори, като му каза да се свърже с Уайт и да превърне фантастичната битка в реалност.

Боксовият шампион на WBC в тежка категория изглежда се отказа от първоначалното си изявление, като каза „Аз не съм боец в клетка“ и умоляваше Джоунс да се изправи срещу него на ринга вместо това.

Уайт наскоро отхвърли сравненията между неговия боец и Фюри, като се съгласи с първоначалната оценка на Роугън, която започна драмата в социалните медии.

„Джон Джоунс е най-лошият пич на планетата“, каза той пред BroBible. „Няма дебат, няма отричане. Да, няма дебат. Не ме интересува какво казва някой или как се опитват да го въртят. Много от тези неща са примамка."

Въпреки това, ММА магнатът се радва Фюри да се изпробва в Октагона и каза на англичанина да протегне ръка, ако иска да направи кръстосана битка, както сториха Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър.

„Ако Тайсън Фюри наистина иска да се бие с Джон Джоунс в UFC, ще го направя. Това е моето нещо: точно сега, Тайсън, ако говориш сериозно, уведоми ме“, добави Уайт. „Тайсън и аз имаме добри отношения. Харесвам Тайсън Фюри. Можем да говорим колкото си поискаме. Тайсън може да говори, Джон Джоунс може да говори, аз мога да говоря, всички можем да говорим. Хайде да го направим. Ако Фюри е сериозен и иска да го направи, слушайте, накарах Флойд Мейуедър да се бие Конър Макгрегър и платихме на Флойд. Осигурихме му това, което искаше. Ако Тайсън Фюри е сериозен и иска да се бие с Джон Джоунс в UFC, нека започнем да говорим.“

Изглежда, че Фюри вече е забравил за спора си с Джоунс, тъй като във вторник беше разкрито, че води преговори за среща с австралийския боксьор тежка категория Демси Макийн това лято. Междувременно Джоунс се подготвя да се бие със Стипе Миочич в Медисън Скуеър Гардън този ноември в мач, който може да бъде последният в кариерата му.