Феновете на бокса чакат с нетърпение битката между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, която ще бъде в Саудитска Арабия. Според специалистите боят е сигурен, но Тони Белю – бивш боксьор и приятел на Ей Джей, хвърли истинска бомба. Според него следващия бой на Джошуа може да не е с Уайлдър, а с Тайсън Фюри.

След двете си поредни загуби от Олександър Усик, Джошуа привлече тексаския треньор Дерик Джеймс и спечели двата си двубоя след това – срещу Джоузеф Паркър и Роберт Хелениус.

Тогава идеята беше да продължат напредналите преговори с Уайлдър – също бивш световен шампион – за провеждане на двубой в Саудитска Арабия в началото на 2024 г.

Въпреки че няма официално съобщение, че преговорите са се забавили, бившият световен шампион в полутежка категория Белю каза пред Bitcoin Casinos, че вярва, че екипът на Джошуа се е върнал към идеята за битка с местния съперник и настоящ шампион на WBC в тежка категория, Тайсън Фюри.

„Чувам слухове, че преговорите с Уайлдър са спрели в момента и гледат повече към Фюри срещу Ей Джей отново, вместо към Ей Джей и Уайлдър. Говори се за друга битка, която ще отиде в Африка, което би било абсолютно невероятно. „Мелето в джунглата” отново в Заир или нещо в този дух.“

Фюри, който няма загуба до тук, предложи на Джошуа битка два пъти през последните дванадесет месеца, но доколко детайлите са били солидни, подлежи на дебат. Двамата така и не се споразумяха.

В момента Циганския цар ще се изправи срещу MMA звездата Франсис Нгану в кросоувър битка на 28 октомври, като общият консенсус е, че след победа той ще започне отново преговори с другия шампион в дивизията – Усик за бой за безспорната титла.