Джейк Пол не само постигна впечатляваща победа над Нейт Диас, но също така ще вземе вкъщи солидни пари от пей пър вю. Двойката се сблъска по-рано този месец и Пол повали ветерана от UFC Диас по пътя към победа с единодушно решение след десет рунда на бокс.

И според Пол, събитието е имало огромен успех от финансова гледна точка, както той каза в BS w/ Jake Paul: „Изглежда като 500 000 плюс плащане за гледане и това е плащане за гледане в САЩ. Така че означава повече, защото струва повече в САЩ, толкова огромни числа, огромен успех. Има статистика, която показва, че търсенията в Google от онази нощ са номер едно най-търсена тенденция в Google“.

И при цена от 59,99 долара за плащане при гледане в САЩ, това означава, че събитието е генерирало малко под 30 милиона долара, без дори да се вземат предвид продажбите на билети и реклами.

Като се има предвид това, битката на Пол с Диас не се представи толкова добре, колкото сблъсъка му с Томи Фюри по-рано през годината, който според съобщенията е продал повече от 800 000 гледания.

Тогава Пол претърпя първото поражение в своята прохождаща боксова кариера, тъй като беше победен с разделно съдийско решение. Но той бързо се върна срещу Диас и сега ютубъра станал боксьор иска да има реванш, използвайки правилата на смесените бойни изкуства, след като преди това подписа с PFL (Professional Fighters League), съперничеща организация на UFC.