Джейк Пол предложи реванш на Нейт Диас и то в ММА на стойност 10 млн. долара, минути след като победи  легендата на UFC на боксовия ринг. Двойката се изправи в Далас в боксова битка, която  ютубъра спечели с единодушно съдийско решение.

Техният двубой продължи пълни 10 рунда и това е най-дългият мач в кариерата на Пол на ринга. Битката пък беше дебют в бокса за 38-годишният Диас, който напусна UFC след 15 години през 2022 г.

Диас беше свален в нокдаун в пети рунд от по-младия си опонент, но издържа до края. Веднага след единодушното решение на съдиите - 97-92 98-91 98-91, Пол незабавно предизвика Диас на друга битка, този път в октагона.

„Искам да го срещна отново в ММА“, каза той на DAZN. „Има оферта от 10 милиона долара за PFL (Професионална бойна лига). Нека направим реванша в ММА – да бъде честно. Спечелих един, сега е твоят шанс на твоя територия – нека го направим.“

38-годишният Диас е готов да приеме, като каза: „Да, нека го направим. Искам да опитам и да го направя. Той е здрав и ми се иска да можех да се справя по-добре, но някои неща не се случиха, както исках, но той спечели тази битка. Ще се бия с всеки, не ми пука. MMA звучи добре и ще се опитам да се реванширам”.

Победата е голям момент в процъфтяващата кариера на Пол в това, което беше първата му битка, след като загуби с разделно съдийско решение от Томи Фюри в Саудитска Арабия през февруари.

Пол – който редовно беше освиркван от привържениците в Далас – беше впечатляващ през цялото време и се чувстваше напълно сигурен победител. Това разшири рекорда му в кариерата до 7-1, при четири нокаута.

„Той е здрав, наистина е здрав. С това е известен, но твърдостта в този спорт не върши работа. Направих достатъчно, свалих го в нокдаун, спечелих почти всеки рунд, но той е воин. Той продължаваше да идва и никой не е нанесъл толкова много щети. Всичко заслуга на моя отбор и подготовката, че изиграх 10 рунда в моята осма битка, победих легенда на UFC. Какво следва още? Има много имена. Реваншът на Томи Фюри? С този нов отбор, аз съм нов боец ​​и ще се опитам да си отмъстя и за това”.