Джейк Пол се върна в графата за победи с триумф с единодушно съдийско решение над Нейт Диас в събота вечер. Проблемното дете свали Диас на земята в петия рунд и оцеля след късния удар от легендата на UFC, за да спечели в Далас, Тексас. Реферите отсъдиха единодушно със 97-92, 98-91 и 98-91 точки.

Още в първия рунд битката изглеждаше, че може да приключи, преди дори да е започнала. Пол разклати Диас рано и продължи да отприщва поредица от удари, които накараха иконата на бойните спортове да се опира на въжетата, докато той отчаяно се опитваше да остане на крака в боксовия си дебют.

Звездата на ММА успя да изкара до гонга, но така и не приземи нещо значимо по време на много трудни първи три минути вътре в ринга.

Вторият рунд беше много по-добър рунд за Диас. Пол все още имаше по-добрите удари, но изглеждаше много по-малко комфортно, тъй като 38-годишният му опонент скъси дистанцията и успя да вкара удари.

Превърналият се в боксьор ютубър продължи да впечатлява с отчетливите си удари и очевидно изглеждаше като по-добрият техник в трети рунд. Въпреки аматьорския си стил, Диас имаше от време на време успех с контрите, но те нямаха същия ефект и опонентът му изглеждаше спокоен.

Диас започна да трупа самочувствие в четвърти рунд. ММА легендата беше неумолим с атаките си и Пол започна да изглежда малко уморен за първи път в битката и дори беше принуден да влиза в клинч.

Пол отговори на трудностите в петия рунд, когато хвана Диас с чисто ляво кроше, за да отбележи нокдаун и почти да изпрати опонента си извън ринга. 26-годишният инфлуенсър се втурна да търси нокаут, но не успя да го намери и Диас всъщност нанесе няколко добри удара точно преди гонга.

Пол показа нарастващата си зрялост като боксьор в шести рунд, когато нанесе чисти удари и не се опита да търси нокаут срещу боец, известен със своето кардио на елитно ниво. Последваха няколко спокойни минути, когато Диас се наслади на успешен седми рунд, като нанесе много удари, за да накара Пол да се защитава. Легендата на UFC изглежда спечели последователни рундове за първи път, тъй като натисна в осмия и изглеждаше, че проблемите отиват у уморения Пол.

Влизайки в деветия рунд за първи път в кариерата си, Пол отговори на всички въпроси относно своята издръжливост, като тръгна в атака. Не след дълго Диас започна да го отблъсква, докато битката се върна към това, което беше през предходните шест минути. Пол оцеля в последния удар на Диас и изглеждаше добре през по-голямата част от десетия рунд, който завърши с любимеца на феновете на UFC, който даде знак, че е победил.

Всъщност победата е за Пол, който вече има успех на ринга над трима ММА бойци, след победите над Бен Аскрен и Андерсон Силва. Пол е с актив 7 успеха и една загуба. Докато дебютът на Нейт Диас като боксьор не се оказа успешен.