Оскар Де Ла Оя вярва, че Джейк Пол има всичко необходимо, за да постигне мечтата си да стане световен шампион по бокс. През уикенда Проблемното дете победи бившия UFC боец Нейт Диас с единодушно съдийско решение, след като го прати в нокдаун в петия рунд на битката им.

Това беше първият път, когато Пол изкара пълни десет рунда на ринга и сега той подобри професионалния си рекорд до 7 победи и една загуба, като единственото му поражение дойде срещу Томи Фюри, по-малкия брат на шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри.

След последната победа на Пол, бившият световен шампион в шест категории Де Ла Оя написа в Туитър: „Благодаря ти, Джейк Пол, че запозна младите фенове със спорта, който обичам най-много. Имате да работите върху много неща на ринга, но след време вярвам, че ще се борите за световна титла.“

Това идва, след като Пол отговори на публикация в Туитър от собствената си промоционална компания Most Valuable Promotions, в която те подчертаха, че на боксьори от световна класа като Флойд Мейуедър младши, Терънс Крофърд и Канело Алварес им е отнело повече време, за да стигнат до битка от десет рунда в съответните им кариери.

„Факти“ — отвърна Пол. „Всички страхотни бойци. Моят път може да е различен, но дестинацията ще бъде същата. Световен шампион до 2026 г."

И по отношение на кого Пол иска да се бие, за да стане световен шампион, той даде намек на пресконференцията си след двубоя, като попитан за потенциален бъдещ сблъсък с Конър Макгрегър, той каза: „Не ме интересува този човек , той трябва да отиде на рехабилитация. Искам Нейт в ММА, искам повече професионални боксьори и искам Канело.“