Радостта на Леон Едуардс бързо се превърна в разочарование след UFC 286. Роки сензационно преодоля противоречиво отнемане на точки, за да победи Камару Усман за втори път и да защити пояса си в полусредна категория в O2 Arena в Лондон в събота вечер.

По време на своята пресконференция след двубоя, президентът на UFC Дана Уайт разкри, че Едуардс ще се изправи следващия път срещу Колби Ковингтън, който се претегли за UFC 286 като резервен боец с късно предизвестие.

„Не знам кога ще го направим, но това е битката, която има смисъл. Колби дойде тук, отслабна и направи всичко, за да бъде тук за тази битка. Той заслужава битката, да не говорим, че е вторият или третият най-добър човек в света”, обяви Дейна Уайт.

Едуардс изрази предпочитанието си да се бие с победителя от двубоя Гилбърт Бърнс срещу Хорхе Масвидал непосредствено след победата му със съдийско решение над Нигерийския кошмар.

Британско-ямайският боец беше объркан, след като пристигна на пресконференцията след двубоя на UFC 286, за да научи, че Ковингтън вече е обявен за следващия му опонент.

„Не знам как това има смисъл. Той не се е бил повече от година и половина. Не разбирам как той просто се вмъква в битката за световната титла, когато има други момчета в дивизията, които са били активни и се борят”, обяви Едуардс. „Сега аз съм кралят. Заслужих си пътя, така че чувствам, че трябва да реша кой е следващият съперник”.

Ковингтън не се е бил, откакто постигна доминираща победа със съдийско решение над своя бивш приятел, превърнал се в горчив съперник Хорхе Масвидал на UFC 272 през март 2022 г. Твърди се, че след двубоя Масвидал се е справил с Ковингтън на улицата, когато е нападнал бившия временен шампион в полусредна категория пред ресторант в Маями. Впоследствие Масвидал беше обвинен в побой и му беше наредено да стои далеч от Хаоса, за когото беше съобщено, че е със счупен зъб от въпросния инцидент.