Трилогията между Леон Едуардс и Камару Усман е водещото събитие на UFC 286 този уикенд в Лондон. Картата е много богата с 15 интересни сблъсъка, но короната е разчистващия сметките дуел между Едуардс и Усман. Шампионът на UFC в полусредна категория Леон Едуардс се изказа иронично за опонента си, който е известен с ярките си костюми.

Нигерийският кошмар Усман е голям фаворит в битката. Това е разбираемо, защото той водеше във втората битка с Едуардс, преди да загуби с нокаут. Сега Едуардс иска да прати Усман в пенсия и вярва, че може да го направи.

„Във Великобритания е твърде студено, за да се обличаме изискано и стилно. Но имаме това, което имаме. Чух, че Камару Усман е долетял със стилиста си. И това е причината да кажа, че имаме различен манталитет. Усещам, че той е пред пенсия и искам да отворя вратата и да отворя пътя към модните му мечти. Той може да отиде където си поиска.“, каза Едуардс пред медиите.

Третата битка между Усман и Едуардс ще бъде тази събота в Лондон. Тази среща ще сложи край на враждата между двамата. Камару има победа със съдийско решение над Едуардс, който го нокаутира през август 2022 година.