Леон Едуардс спечели титлата на UFC в полусредна категория, като нокаутира сензационно Камару Усман в последните моменти от техния епос от пет рунда миналия август. Нигерийският кошмар сякаш си проправяше път към победа със съдийско решение над Едуардс в Солт Лейк Сити, преди англичанинът да го изненада с чудовищен удар с глава по-малко от минута преди края.

Усман падна на пода като и реферът прекрати боя, за да направи Едуардс първият роден в Ямайка и вторият британски боец, който някога е печелил пояс на UFC. Скептиците твърдяха, че Роки е извадил късмет, но излезли кадри зад кулисите на UFC 278, показват, че всичко е въпрос на подготовка.

„Ако той започне да хвърля удари и да накланя главата си настрани, това е моментът, в който търсим удара с глава“, посочи един от треньорския екип на Едуардс, докато изучаваше кадрите от битката на Усман.

В клип, публикуван от BT Sport, виждаме също Едуардс и неговия треньор, които посочиха пропуска в защитата на Усман, пробивайки левия висок удар, който в крайна сметка нокаутира съперника. 35-годишния боец от Бирмингам вече е готов за своята трилогия срещу Усман, с когото той се би за първи път през 2015 г., когато и двамата бяха новобранци в UFC.

В онзи случай той претърпя загуба с единодушно съдийско решение. И така, насочвайки се към трилогията, двамата бойци са с по една победа в съперничеството и сега могат да разрешат спора завинаги. Битката помежду им е водещото събитие на UFC 286.

„Просто искам да видя как ще реагира. Предстои му пътуване до Обединеното кралство и ще види колко са луди феновете там. Не е ясно как ще реагира, защото вече не е първа младост. Той е, на колко, 35, 36? Може би по-стар? Да видим как ще се справи“, обяви Едуардс.

„Ще бъде съвсем различна битка, казах го, моите треньори го казаха. Никога не съм губил в Обединеното кралство като аматьор или професионалист, така че съм развълнуван.Обичам да се бия пред приятелите и семейството си. Ако той мисли, че ще влезе там и ще бъде същата битка, чака го грубо събуждане“, добави Едуардс.