Състезаващата се за България иранка Кимиа Ализаде е много близо до това да бъде изтеглена към репешажите в категория до 57 килограма в таекуондото.

Нейната надежда е отстранилата я по-рано днес Нахид Кияни (Иран) да достигне до финала. Иранката се доближи на победа от битката за златото, след като в четвъртфинала отстрани Чайма Туми (Тунис) с 2:1 части.

Кияни доминира първи рунд и го спечели с 5:2, след което отстъпи с 0:3 във втория. В третия тя нанесе решаващ удар в главата на своя противничка, която след това върна един ритник в торса, за да намали пасива си. Секунди по-късно от щаба на тунизийката поискаха видео преразглеждане за потенциален удар в главата на Кияни, но техният протест беше отхвърлен и частта завърши при 3:2 за Кияни, което ѝ донесе и победата в срещата.

Така тя продължава към полуфиналите, а нейната среща ще стартира в 17:37 часа, а нейна съперничка ще бъде Летисия Аун (Ливан). При победа Кияни ще продължи към финала, а Ализаде и Туми ще се срещнат на репешажите за бронзовите медали.