Девин Хейни е готов да избере своя предстоящ опонент, ход, който ще реши дали е шампион или претендент следващия път, когато премине през въжетата. Безспорният шампион в лека категория наскоро запази коланите си с победа над Василий Ломаченко и, въпреки призивите за реванш, изглежда или ще защитава титлите си срещу задължителния претендент на WBC, Шакур Стивънсън, или ще направи дълго обсъждано движение нагоре в категориите. Чакаме го в супер лека категория където е шампионът Реджис Програис.

Президентът на WBC Маурисио Сулейман каза, че петък, 21 юли, е датата, до която Хейни трябва да вземе решение.

„Петък, 21 юли, е крайният срок, в който Хейни трябва да гарантира дали ще се бие с Програис или ще остане в леката категория. Там Шакур Стивънсън е задължителен съперник в леката категория“, каза Сюлейман.

24-годишният състезател също не е затворил вратата да се качи още в категориите и да се изправи срещу шампиона на WBO в супер лека категория, Теофимо Лопес. Двамата наскоро бяха ангажирани в словесна престрелка, което вдъхнови Лопес да потвърди, че е излязъл от краткото си пенсиониране и иска да се бие с Хейни следващия път.

Добре известно е, че Стивънсън прави всичко по силите си, за да принуди WBC да отмени задължителният бой, за да може да получи шанс за безспорната титла, но той не беше доволен от разделянето на кесията, предложено от Хейни.

Програис наскоро поиска от промоутъра Еди Хърн да изясни дали ще се изправи срещу Хейни през ноември, на което Хейни отговори „октомври“ – дата, която Програис не желае. Каквото и да реши Хейни, изглежда, че скоро ще разберем.