Световният шампион в лека категория Девин Хейни е бил арестуван в четвъртък вечерта в Холивуд, Лос Анджилис, след като полицията спряла колата му и бил открит полуавтоматичен пистолет. Според TMZ 24-годишният Хейни е бил освободен тази сутрин в 8:12 ч., след като е платил гаранция от 35 000 долара.

Информацията е, че Хейни е бил спрян поради опасна смяна на лентата, като не е използвал мигач. Хейни публикуваше съобщения с Теофимо Лопес в социалните медии късно вечерта в сряда, като двамата се съгласиха да се бият един срещу друг.

Не е ясно дали Хейни е бил в празнично настроение след размяната в Twitter с Теофимо Лопес, тъй като този мач със сигурност ще му осигури огромен хонорара, вероятно много повече пари, отколкото е получавал в което и да е от другите си 30 мача в кариерата, в които няма нито една загуба.

Интересното е, че Хейни не е управлявал автомобила. Неназованият шофьор на колата казал на полицията, че има оръжие вътре. TMZ съобщава, че нито шофьорът, нито Хейни са признали, че пистолетът е техен. Със серийния номер на пистолета ще бъде лесно за полицията да открие на кого принадлежи огнестрелното оръжие.

Хейни постига най-голямата победа в осемгодишната си професионална кариера, побеждавайки бившия световен шампион в три дивизии Василий Ломаченко с изключително оспорвано единодушно решение в дванадесет рунда миналия май в Лас Вегас. Мнозина в света на бокса го видяха като подарък, даден на Хейни от страна на тримата съдии, които работиха на битката в MGM Grand.