Шакур Стивънсън разкри, че е отхвърлил първоначалното предложение да се бие в следващия си мач с Девин Хейни. Бившият световен шампион в категория перо и супер-лека категория спечели първата си битка в лека категория през април и сега призовава за удар срещу безспорния крал в дивизията

Хейни държи и четирите световни титли на WBA, WBC, IBF и WBO в лека категория. През май той победи Василий Ломаченко, за да запази коланите си и оттогава обсъжда възможността да повиши теглото си за следващата си битка.

Тъй като той е свободен агент, след като приключи сделката си за три битки с „Топ Ранк“ на Боб Аръм, Хейни може да отдели време и да помисли за най-добрия вариант.

Въпреки това има огромни възможни двубои за шампиона, ако остане в лека категория, срещу Джервонта Дейвис (представен от PBC на Ал Хеймън) и Стивънсън (представен от Топ Ранк на Аръм).

Тъй като Дейвис в момента е в затвора, бащата/треньорът на Девин - Бил Хейни наскоро се срещна с Аръм за разговори отново и Стивънсън без съмнение беше една от обсъжданите теми.

Сега Стивънсън се обърна към социалните медии, за да обясни, че е получил оферта и я е отхвърлил. 26-годишният боксьор първо изпрати загадъчен туит, в който силно намекна, че говори за Хейни, но не го потвърди.

Той гласеше: „Не, няма да взема 25 процента, но вече го знаеше, бъди реалист“.

Фен на бокса тогава отговори, критикувайки го и каза: „Претендент, който вярва, че трябва да се противопостави на A-страна срещу действащ безспорен шампион.“

Стивънсън отговори на това, потвърждавайки, че наистина говори за Хейни, и написа в Туитър: „Махай се от мен, не мисля, че съм A-страна, просто знам своята стойност и 25 процента не е е това . Аз също не отказах битката – предполага се, че това беше първото предложение, оттогава не съм чувал нищо друго.“