Британският канал за бокс в YouTube публикува интервю с носителя на три титли в тежка категория Олександър Усик (21-0, 14 нокаута), което е записано по време на тренировъчния лагер в Испания. В разговора украинеца разказа за реда в тренировъчния лагер, за това как се е появил прякорът "Заека", даде мнението си за физическата форма на бъдещия си съперник, шампиона на WBC Тайсън Фюри (34-0-1, 24 нокаута), и разказа кога ще приключи професионалната си кариера.

- С теб тренират около 20 момчета. Сигурно там цари голям хаос, нали?

- Не. Вижте, ние винаги почистваме. Например, има много обувки. Ако една от обувките е отделен от другата, аз си казвам: "Какво става? Кой е направил това?" И връщам всичко на мястото си. Това е заслуга на баща ми. Баща ми често ми казваше: "Слушай, сине, ако искаш някое момиче да те хареса, трябва да имаш чисти обувки, добра осанка, чисти пръсти и коса". И косата не е първият приоритет, по-важни са обувките и чистите пръсти. И поведението ви. Ако се шегувате, те трябва да са добри шеги, а не глупави шеги. В момента мисля, че имам добри обувки, имам четири титли и имам чисти пръсти. Добре.

- Най-добрите съвети. Преди двубоя ви с Тони Белю ви видяхме да спиш на дървена тераса със сено. Тогава казахте, че не искате да се чувствате прекалено удобно. Взехте ли всичко това в този лагер?

- Да, ако имаш много комфорт - тогава си като на почивка.

- Преди двубоя Тони Белю ви нарече "тигър", а вие казахте, че сте заек. Сега Тайсън Фюри ви нарича "заек". Защо казахте, че сте заек?

- Когато имахме пресконференция, Тони каза: "Този човек е звяр". Аз отвърнах: "Тони, братко, аз не съм звяр, аз съм заек." Тони каза: "Не, ти си звяр." Аз казах: "Не, моля те, спри. Аз съм бял заек." Може би оттогава Тайсън казва че съм заек. Добре, няма проблем, аз съм заек.

- Тони също ви нарече "звезда", а вие отговорихте, че не сте звезда. Чувствате ли се като звезда в момента?

- Не, не съм звезда, защото звездите са само на небето. Аз съм просто човек, а не звезда. Защото не съм певица.

- [Смее се] Битката ви с Тайсън Фюри беше отложена. Каква беше първоначалната ви реакция, когато научихте, че двубоят е отложен?

- Бях развълнуван: "Уау, прибирам се у дома, ще видя дъщеря си Мария. Да! Довиждане, момчета. Утре се прибирам вкъщи, в Украйна. Чакайте ме тук, прибирам се вкъщи." След 5-6 дни се връщам и продължаваме да тренираме.

- Пропуснахте раждането на дъщеря си.

- Точно така. Вижте, пропуснал съм много неща. Нова година, раждането на дъщеря ми, рождения ден на дъщеря ми, рождения ден на сина ми, рождения ден на другия син. Пропуснах много, защото тренирах. Такива неща се случват.

- Гледайки към бъдещия двубой, и двамата сте имали лагер, често сте се шегували с Тайсън заради шкембето му. Сега той има плочки. Това изненада ли е?

- Той няма плочки, Тайсън има хищно шкембе.

- Смее се] Много хора казват, че шампионът в полутежка категория не може да премине в тежка и да се състезава с елитните представители на дивизията. Тайсън каза това за вас на пресконференцията си. Хората ви казваха, че няма да спечелите олимпийско злато, че няма да станете световен шампион, че няма нужда да преминавате в горна категория, но вие доказахте, че грешат. Харесва ли ви да сте аутсайдер?

- Разбира се, че обичам! Да, разбира се, че ми харесва. Хората винаги говорят много. За мен това няма значение. Аз просто си върша работата.

- Спечелили си всички титли в полутежка категория, ако сега спечелите всички титли в тежка, притеснявате ли се, че ще има усещане за удовлетвореност, защото сте направили всичко? Какво ще се случи след това? Мислите ли за това?

- Не дали ще спечеля, а кога. Ще продължа да се боксирам. Имам сили, чувствам, че мога. Когато Бог ми даде знак: "Хей, Алекс, моля те, спри!", ще се опитам да го направя. Ще получа този знак и ще кажа: "Благодаря ти, Боже, спирам". В момента нямам знак и се упражнявам.

- Какво ще бъде последното ви послание към Тайсън Фюри?

- Нямам послание към Тайсън Фюри. Само старото ми послание: "Не се страхувай, няма да те оставя сам".