Битката за безспорната титла в тежка категория между Тайсън Фюри и Олександър Усик трябваше да се проведе в събота вечерта, преди Циганския цар да получи рана на клепача по време на спаринг и боя да бъде отложен за 18-и май. Един от треньорите на украинеца все още се съмнява в легитимността на контузията. Двамата мъже трябваше да се бият и за четирите титли в тежка категория в Рияд, Саудитска Арабия вчера, но сега боя е отложен за 18 май.

Има много теории на конспирацията в света на бокса, откакто новините излязоха за нараняването на Фюри. Сергей Лапин, един от треньорите на Усик, е последният, който изказа мнението си. Говорейки пред Fruity Slots, той смята, че е невъзможно такава рана да е станала по време на спаринг и вярва, че отлагането се дължи на лошия лагер на британеца.

„Имаше слухове, че подготовката на Фюри не е добра и тогава промоутърът Алекс Красюк ми се обади, за да ми каже, че Фюри се е оттеглил, а обстоятелствата са повече от подозрителни. В тази модерна ера, с всички усъвършенствани и защитни предпазители за глава, достъпни за бойци от най-високо ниво, както и големите ръкавици, използвани при спаринг, ми се струва невъзможно той да е получил такава травма при спаринг”.

„Инстинктът ми е, че се е случило нещо подозрително, може би защото Фюри не беше готов да се бие. Може би той имаше проблеми в спаринга и трябваше да си спечелят повече време. Но наистина ли сме изненадани, че Тайсън Фюри продължава да бяга от Усик? Наистина ли сме изненадани, че Фюри е намерил друг начин да избегне битката? Това не е нищо ново.”

Докато някои фенове все още остават скептични относно провеждането на двубоя, саудитският шеф Турки Алалших е въвел предпазни мерки, за да се опита да предотврати това, заявявайки, че ако някой от боеца се оттегли от боя, ще плати 10 млн. долара.