Братът на Тайсън Фюри – Шейн говори за слуховете, че спарингпартньора на Циганския цар Джай Опетая, е повалил носителя на титлата в тежка категория на WBC. Австралиецът участва в лагера на Фюри при подготовката за боя с Олександър Усик. Битката обаче бе отложена за 18-и май, след като Фюри получи рана на окото. Преди това обаче имаше слухове, че Опетая е пратил в нокдаун Тайсън и това допълнително е стреснало шампиона.

„Мога да ви уверя, че Опетая никога не е повалил никого от този лагер. Независимо дали Тайсън го е победил или не“, каза Шейн. „Ако той свали Тайсън, бих казал, че е много добър. Но не бих казал нищо, ако Тайсън направи същото с него, защото това са само истории за спаринг.”

„Всичко това са глупости, никога не се е случвало, но хората все още ще вярват в това, което искат да вярват. Всеки малък негативизъм, те могат да получат мнения от него. Това е бизнес. Тези хора, ако правят 100 видеоклипа на месец, 85 от тях са за Тайсън. Не-га-тивност.“

„Тайсън никога, никога не е падал в спаринг. На ринга изглежда като с проклета стъклена брадичка, но никога не е бил свалян по време на спаринг. Сигурен съм, че е виждал проблясъци на светлина (след пропуснати изстрели) или нещо подобно, но никога не съм го виждал да се шокира или да падне."