Дългоочакваната безспорна битка в тежка категория  е след около 12 седмици, но на Тайсън Фюри беше казано, че датата „може да е твърде скоро“. Британецът получи тежка рана на окото по време на спаринг и боя, който трябваше да е на 17-и февруари, бе отменен и пренасрочен за 18-и май

Има много слухове обаче, че Фюри може никога повече да не се бие в светлината на това, че твърде дълго се бореше да се върне след контузия веднъж преди, когато трябваше да се бие в реванш с Владимир Кличко.

Самият британец  беше подтикнат да отрече всякакви спекулации за пенсионирането си вчера, но сега му беше казано, че новата дата може да е твърде скоро. Говорейки пред Boxing Social, бившият боец  Спенсър Оливър, е на това мнение.

„Бях разочарован, че нямаме битката за безспорната титла. Тайсън Фюри не е страхливец, забравете това, отменянето на боя беше законно и беше жалко, и това се случва. Той прави спаринги с отворен гард на главата и го порязаха, това е едно от онези нещастни неща, но мисля, че 18 май може да дойде малко скоро, ако съм честен”, обяви Спенсър.

„Той трябва да мине през процедурата на лечението. Да го остави да заздравее, след това отново да мине през спаринга, преди да се бие и това винаги ще бъде уязвима зона, така че да се надяваме, че ще го получим.“