Обединеният шампион в тежка категория Олександър Усик (21-0, 14 нокаута) каза в интервю за Boxing King Media, че съперника му в битката за безспорен шампион Тайсън Фюри, се страхува от него. Първенецът на WBC (34-0-1, 24 нокаута) трябваше да се изправи срещу украинеца на 17-и февруари, но битката се отложи, след като Циганския цар получи рана на окото, която бе зашита с 11 шева.

Така битката се отложи за 18-и май. Това обаче не притеснява Усик ни най-малко. Дори той успя да види новородената си дъщеря по-рано от очакваното.

"Върнах се у дома. И за първи път си помислих, че ще видя новородената си дъщеря малко по-рано от очакваното“, каза Усик. „Всичко е наред. Не съм разочарован от отлагането на битката. Всичко е наред. Вярвам в Бог. Знам, че какъвто и път да ми подготви, той ще бъде най-добрият път за мен. Играта вече започна. И бъдещето вече е написано.”

Усик се опита да коментира видеото, в което Фюри получи раната на лицето. „Това беше нормален удар. Тоест лакътят следва юмрука. Но лакътят го удари в лицето? Трудно е да се каже от видеото. Ъперкътът определено беше чист. Но това ли е причината за раната? Ние незнаем..."

Напоследък вярващите в конспирациите твърдят, че всичко това е постановка, защото Фюри по всякакъв начин се опитва да избегне битката. Усик е категоричен: „Не знам дали Фюри иска да се бие с мен или не. Но факт е, че той е уплашен.”