Световният шампион на WBO в супер лека категория Теофимо Лопес (21-1, 13 нокаута) вече не мисли да се състезава в настоящата категория. Както е известно, Лопес ще се бори за титлата в трета дивизия, когато се изправи срещу новоизлюпения носител на същата титла в полусредна категория Брайън Норман.

Но ако се появи възможност да се бие с носителя на титлата на WBA в категория супер полусредна Терънс Крофърд (41-0, 31 нокаута), Теофимо обещава да я грабне с две ръце.

"Сега, когато Сезонът в Рияд е на дневен ред, защо да не направим двубой между Крофърд и Теофимо?“, чуди се Лопес. „Хайде, ние сме за това. Повече пари не означава повече проблеми. Повече пари означава повече бокс."

"Определено мога да стигна до 69,9 кг. И ще се кача", увери Теофимо. „Просто ми изпратете датата. В момента теглото ми е 70 кг и малко. Така че мога да се бия с Крауфорд още сега."

Въпреки това Лопес е съгласен, че последният двубой срещу Израил Мадримов не се е развил по най-добрия начин за Крофърд.

"Не очаквах, че възрастта ще настигне Крофърд толкова бързо. Мислех, че това ще се случи на 38 години, но не и на 36. Всички, дори и той самият, имаха големи очаквания за Крофърд в битката с Мадримов. Но това е боксът и тези неща се случват. Може би това ще бъде урок за самия Крофърд. Той не можа да разбере собствените си движения и финтове. Може би не трябваше да му отнема толкова време да се върне на ринга (след боя с Ерол Спенс през юли 2023 г.). Но на всекиго поотделно. Аз не бях Терънс Крофърд в този двубой. Аз съм Теофимо и с нетърпение очаквам да се изправя срещу него през следващата година".