Шампионът на WBO в супер лека категория Теофимо Лопес (21-1, 13 нокаута) от Съединените щати очаквано защити титлата си и се справи с канадеца Стив Клагет (38-8-2, 26 нокаута) с лекота. Лопес победи с единодушно съдийско решение в битката им в Маями, САЩ, тази нощ.

Претендентът очаквано веднага наложи най-високото темпо. Той се опита безуспешно да притисне шампиона при въжетата, да е агресивен, но с много ниска ефективност. Лопес работеше внимателно в защита, като противодействаше добре с крошета и нанесе няколко леви в тялото.

В началото на втория рунд Клагет беше малко по-успешен. Той водеше толкова стегнат бой, че е невъзможно да избегне всичките удари. Лопес разбра това и се опита да работи малко повече и да контрира агресивно. Добави ъперкъти, опитваше се да влезе в обсега на дясното си кроше, сменяше ъглите на атака.  Добър четвърти рунд от страна на Лопес. Кладжет редовно пропуска ъперкъти.

Шампионът изглеждаше добре. И не само защото се чувства по-комфортно, работейки далеч от съперника си. Оказва се, че той е също толкова добър, колкото и Кладжет, в късите крошета и силовите схватки. При това той работи с по-голяма точност и разнообразие, а ударите му бяха малко по-тежки. Претендентът  загуби малко от скоростта си, но все още преследваше Лопес също толкова агресивно. В 8-ия рунд шампионът силно разклаща Кладжет, но не успява да го повали.

Претендентът не само се възстанови, но в 12-ия рунд отново се опита да увеличи скоростта и плътността на боя. Теофимо беше готов за това: той се защити, а след това успокои малко противника си с ъперкъти и странични удари в тялото. Чудесен тактически мач на Лопес. Оценки на съдиите: 120-108, 119-109 и 120-108.