Световният шампион на IBF и WBA в полутежка категория Джай Опетая бе заклеймен от съдията след като стана ясно как боксьора е обиждал полицаи, които са го арестували на 14-и август. Оказало се, че след ареста Опетая уринирал в килията, когато е бил задържан. Полицаите прибрали австралиеца заради агресивно държание на обществено място. Тогава Опетая станал още по-враждебен и отказал да отговаря на въпросите на органите на реда.

Съдебни документи показват как Опетая не спирал да блъска по вратата на килията, уринирал вътре и псувал полицаите. Обвиненията са за ситуация от 14 август в Сидни, където непобедения боксьор искал да влезе в нощен клуб заедно с приятел. Те подходили от изхода на заведението.

Двамата обаче не били допуснати вътре от пазачите, които им казали да използват входа. Тогава Опетя и приятеля му атакували охраната и се наложило петима да хванат боксьора, за да го усмирят. Звездата от полутежка категория бил помолен да напусне, но се сдърпал с охраната и била повикана полиция.

Последният бой на Опетая бе на 2 юли и австралиеца победи по точки Маирис Бриедис, за да вземе пояса на IBF, който добави към този на WBA, който вече има. Той получи тежка фрактура на челюстта в срещата и бе откаран в болница.