Джай Опетая спечели титлата в категория полутежка, въпреки че завърши мача с Маирис Бриедис със счупена челюст. Австралиецът надви по точки съперника си и взе поясите на IBF и Ring Magazine. Той вече държи и титлата в WBA.

27-годишният шампион получи сериозна контузия по-рано в мача, като според информациите става въпрос за счупена челюст. Въпреки това Опетая се справи с трикратния шампион Бриедис. Сблъсъкът в Сидни приключи 10 минути преди полунощ местно време.

Единствената загуба преди това за Бриедис бе от Олександър Усик в 29-ия му мач в професионалната кариера. Един от ударите му попадна в челюстта на Опетая и изглежда я счупи. В 10-ия рунд пък Бриедис успя да свали съперника на земята.

Опетая от своя страна също имаше своите моменти. Той счупи носа на съперника в четвърти рунд и в крайна сметка спечели с единодушно съдийско решение – 116:112, 115:113 и 116:112.

Според информациите на Опетая му е било трудно да говори след края на мача заради проблема с челюстта. Австралиецът има 22 победи и нито една загуба в кариерата до тук при 17 нокаута. След пораженията от Усик и Опетая, Бриедис остава с 28 победи и 2 загуби.