Шампионът на WBA в полутежка категория Джай Опетая се изправя срещу латвиеца Мариус Бриедис в събота вечерта в най-големия бой в кариерата си. Но австралийският боксьор признава, че най-трудната схватка в живота му е била с… риба.

Опетая се е борил осем месеца, за да улови известния в региона на родината му морски кефал. Боксьорът ще опита да вземе от Бердис титлите на IBF и на Rinfg Magazine в полутежка категория утре вечер.

27-годишният Опетая е запален рибар. Той преодолял едно от най-големите предизвикателства в кариерата си в края на миналата година, когато излязал да лови кефал и успял да хване такъв близо до бреговете на Нюкасъл (Австралия).

Роденият в Сидни боец има 17 победи с нокаут от 21 мача в кариерата си и признава, че риболовът е „бягство“ от ежедневието за него в последните години.

„Докато боксът става все по-сериозен и заема цялото ми време, риболовът е бягство за мен“, признава Опетая пред Фокс Спортс.

Той признава, че е вманиачен не само в крошетата, но и в морето и планира да си купи яхта веднага след като получи хонорара от боя в събота вечер. Участникът на Олимпиадата през 2012 лови определени видове риба и не спира докато открие екземпляра, който търси.

През пролетта на миналата година Опетая изучава в продължение на дни как да улови кефал по бреговете на Ню Саут Уелс. Уловът им е труден, заради малкия брой кефали, които има. За да хване един, боксьорът се е опитвал 8 месеца, преди да успее.