Въпреки толкова много разговори по-рано през годината, преговорите Антъни Джошуа да се бие с Дионтей Уайлдър изглежда са в застой, но Франк Уорън сега се намеси и предложи потенциален опонент за Ей Джей. Джошуа се стреми да се върне на върха на тежка кагегория след поредица от лоши представяния и двете поредни загуби от Олександър Усик през 2021 и 2022 г.

Оттогава той се завърна предпазливо първо срещу Джърмейн Франклин през април и след това срещу Роберт Хелениус през август. Много фенове и експерти казаха, че той не е изглеждал особено убедителен и в двете битки и сега Уорън го моли да изпробва смелостта си.

Говорейки пред IFL TV, Уорън постави свой човек в кадър. „Ще ви кажа какво би било добра битка, ако Джошуа – Уайлдър не се случи. Добра битка в Обединеното кралство, битка, хората биха купили билети, за да видят и видят кой е най-големият удар и кой има най-голямото сърце, той и Даниел Дюбоа“, обяви промоутърът.

„Кой има най-голямото сърце? Кой ще скърца със зъби? Не можете да кажете, че няма да се продаде. Щеше да се продаде. Това е голяма битка“.

Първо обаче той се съгласи, че трябва да разрешат ситуацията, която Дюбоа има по отношение на обжалването му пред WBA относно резултата от битката му с Олександър Усик. Това със сигурност ще бъде интересен мач, но Джошуа вероятно ще иска битка, която да го върне в борбата за световната титла по-скоро, отколкото по-късно.

Що се отнася до Дюбоа, все още само на 26 години, той има време на своя страна да се възстанови и да се завърне като предизвикателство на върха в дивизията.