Олександър Усик нокаутира претендента Даниел Дюбоа и защити световните си титли в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO. Украинецът направи втория си нокаут в кариерата в тежка категория, като свали два пъти своя противник от Великобритания – веднъж в осмия и след това в девети рунд.

При вторият случай Дюбоа така и не се изправи навреме и съдията спря мача. Имаше обаче и много спорен момент в пети рунд, когато Усик се озова на земята след тежък удар в тялото. Съдията обаче отсъди, че това е удар под пояса и не зачете нокдаун. Наложи се Усик да се възстановява около 5 минути преди боят да бъде подновен.

Олександър Усик излезе във втора защита на своите световни титли в тежка категория срещу британския претендент Даниел Дюбоа. 36-годишният украинец не беше губил в 20 професионални битки. Междувременно, 25-годишният Дюбоа се стреми да стане световен шампион при първия опит. Единственото му поражение в професионалния ринг дойде от Джо Джойс преди три години.

12 снимки

В този случай той беше нокаутиран в 10-ия рунд, когато окото му започна да се затваря. Сега той се е възстановил до точка, в която вярва, че може да направи огромна изненада срещу златния олимпийски медалист Усик. Но Дюбоа е аутсайдер с причина.

Усик има успешна кариера като аматьор, бивш безспорен шампион в полутежка категория и един от двамата действащи шампиони в тежка категория заедно с Тайсън Фюри. Той идва след две страхотни победи срещу Антъни Джошуа.

Тарчински Арена във Вроцлав, Полша е избраното място за тази апетитна битка. Световните титли на WBA, IBF и WBO на Усик бяха заложени, както и пояса на IBO.

В първи рунд и двамата бяха предпазливи. Усик първи пласира точен удар – десен прав в главата. Дюбоа опита няколко пъти да контраатакува.

Вторият рунд отново бе за шампиона. Хубаво ляво кроше разтърси Дюбоа, който се движеше по-малко от съперника. В трети рунд Усик вкара тежка комбинация десен – ляв в главата на британеца.

Четвъртият рунд продължи по същия начин. Дюбоа получаваше повечето удари, но опитваше да отвръща. Във всеки един рунд британеца опитваше да удря в тялото Усик.

В петия рунд стана интересно. Дюбоа нацели в корема съперника и го свали на земята. Съдията Луис Павон спря мача, но не присъди нокдаун. Усик изкара на земята около минута две, а рефера прекъсна боя за около 5 минути.

След което съдията предупреди Дюбоа, че иска „чист мач или ще го дисквалифицира“.

След подновяването на боя имаше страхотна атака на Дюбоа, но Усик контраатакува. Битката се разгорещи, украинецът вкара страхотно кроше в главата на Дюбоа, който отвърна. Двамата дори вкараха по един удар след края на рунда.

В шести рунд Усик вкара ляво кроше и десен прав в тежка комбинация. Дюбоа продължи да опитва да нарани съперника с удари в тялото.

Седмият рунд Усик направи няколко перфектни леви крошета. Със самия гонг украинеца вкара още две тежки леви крошета в главата на британеца.

Осмият рунд бе добър за Дюбоа. Британецът вкара няколко добри удара, но в последните секунди на частта претендента се озова на земята в нокдаун. Дюбоа се изправи, а веднага след броенето дойде гонга.

Коляното на претендента поддаде и в деветия рунд той бе много несигурен. Усик веднага нападна и разби носа на съперника. Минута и половина преди края на рунда Усик отново прати Дюбоа на земята с десен прав, а британеца вече не успя да се изправи. Нокаут!

След края на мача Усик отиде при съперника и го поздрави, като му каза, че трябва да мечтае! Това е 21-а победа от 21 мача за Усик и неговия 14-и нокаут.