Еди Хърн се включи в противоречивия дебат, който доминира в разговорите след битката, откакто Олександър Усик победи Даниел Дюбоа в Полша. Украинецът успешно защити своите световни титли на WBA, WBO и IBF за втори път, като нокаутира Дюбоа в деветия рунд.

Една от основните дискусии оттогава е дали Дюбоа е хванал Усик с удар под пояса в петия рунд. Това беше единственият му реален момент на потенциален успех в една тежка нощ, в която той се бореше да влезе в обхват и да постигне нещо значимо.

С течение на дните боксовите фенове, експерти, бойци и рефери изглежда са разделени относно това дали ударът е бил по правилата или не. Реферът не отсъди нокдаун, а Усик получи над 3 минути, да се възстанови.

„Удари точно пояса му. По-голямата част от този удар, този юмрук, беше много близо до много опасна зона“, обяви Хърн пред Matchroom Boxing.

Въпреки това, Хърн все още смята, че Усик се е възползвал максимално от възможността за почивка. Той също така даде мнението си дали единният шампион щеше да отброи съдията, ако ударът беше счетен за законен.

„Дали се възползва максимално, като си даде много време за почивка? 100%. Имаше ли късмет, защото ако беше няколко инча по-високо, може би нямаше да стане. Щеше ли да стане, ако трябваше? Да, така мисля."

Следващото за Усик е задължителна защита на коланите му срещу Филип Хргович, която Хърн очаква да бъде наредена скоро, докато Дюбоа ще трябва да възстанови и да начертае нов път обратно към борбата за световната титла – това е освен ако неговият отбор не обжалва WBA за има нареден реванш е успешен.