Мани Пакяо е единственият световен шампион в осем категории в историята на бокса, но изглежда, че пътуването му все още не е приключило. Филипинският боксьор се би за последен път през 2021 г. в полусредна категория, когато загуби от Йорденис Угас, и мнозина смятаха, че веднага след това ще се оттегли. До това официално решение обаче така и не се стигна.

В разговор с Fight Hub TV "PacMan" потвърди, че ще се бие в демонстративен мач тази година. „Все още съм активен. Тренирам. Имам демонстративен мач през декември тази година в Япония. Работим по съперника“.

Що се отнася до съперника, Пакяо се надява, че това ще бъде старият враг Флойд Мейуедър. Двамата направиха мача на века - в крайна сметка завършил с единодушна победа за американеца - да се отлага твърде дълго, когато и двамата бяха професионалисти, но като демонстративен бой това ще бъде един от най-добрите, които феновете са виждали.

„Работим с Мейуедър. Да. Ако той иска да го направим наистина, можем. Все още работим по въпроса“, обяви Пакяо.

Showtime Boxing ще напусне боксовия спорт тази година и се говори, че в едно от последните предавания на телевизионния оператор ще участва Флойд Мейуедър.

Пакяо, който от боец се превърнал в политик, е зает човек, като друг негов проект е да се завърне на аматьорската сцена, за да се състезава на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

„Да, това е, което се опитваме да направим в момента. Искане до Олимпийския комитет да ми разреши да участвам. Има възрастово ограничение, така че ако ме приемат да участвам, тогава ще мога да се бия“.

И накрая, Пакяо все още не изключва възможността за професионално завръщане. Всъщност той заяви, че е отворен да се изправи срещу протежето на Мейуедър, Джервонта Дейвис.

„Дейвис е добър боец. Ако иска да се качи на 147, тогава можем да се бием. 145 може би... Това не е проблем за мен, защото съм опитен боец“.

Много са плановете на бъдещия член на Залата на славата и феновете ще следят внимателно кой от тях ще се осъществи, ако има такъв.