Бившият световен шампион в бокса Мани Пакяо се завръща. Легендарният филипинец сам обяви новината. 44-годишният Пакяо е подписал договор с ММА организацията Rizin и намекна, че следващият му мач ще е срещу бивша звезда от UFC.

Пакяо официално се оттегли от спорта през 2021 г., когато загуби Йорденис Угас. След като участва в президентските избори в родината си и не успя да спечели, Пакяо отново насочи вниманието си към бокса и отново бе на ринга в демонстративен мач през декември. Той победи ютубъра DK Yoo, а сега подписа договор с Rizin.

„Има огромен екшън и страхотни битки в Rizin. Атмосферата и публиката са невероятни“, обяви Пакяо.

Филипинецът е шампион в осем различни категории в бокса. Той също така потвърди, че договора му е за боксови мачове, а не кикбокс или ММА. Пакяо не е първата звезда, която ще се бие с договор с Rizin. Преди време Флойд Мейуедър победи с нокаут Теншин Насукава и Микуру Асакура. Пакяо бе до ринга за победата на Мейуедър срещу Асакура в края на миналата година, което възроди слуховете за реванш между Парите и филипинеца.

„Хубаво беше, че имах демонстративен мач на 11-и декември. Доволен съм и чакам следващия съперник. Мачът ще е в Япония и най-вероятно съперникът ми ще има опит от ММА и UFC“, допълни Пакяо.