Флойд Мейуедър отхвърли възможността да има нов бой с Мани Пакиао. Парите се подготвя за поредния си демонстративен бой – срещу Арън Чалмърс. Това ще е първа битка за американеца на Английска земя. Мачът е този уикенд в Лондон.

Мейуедър завърши профикариерата си с 50 победи от 50 мача, включително срещу звезди като Конър Макгрегър, Мани Пакяо и Канело Алварес.

Мачът с Пакяо се смята за най-голямата битка на съвременната ера, като се има предвид, че в момента все още държи рекорда за най-голям брой платени гледания, продадени за боксово събитие. По време на случайна среща миналата година, се заговори за потенциален реванш между двамата.

Въпреки това Мейуедър вярва, че шансът им да се срещнат отново се е изпарил още през 2015 г., когато му беше дадена победа със съдийско решение по точки над неговия колега.

„Имахме шанс да го направим, когато наистина имаше значение“, каза Мейуедър. „Онзи бой генерирам луди пари. Имахме шанс да го направим и знаете какъв беше резултатът. Моят фокус сега е в събота – затова съм тук в Лондон“, обяви Мейуедър.

„Моята цел сега е да помагам на хората да бъдат поставени в позицията да бъдат следващият Флойд Мейуедър, следващият Мани Пакяо. Търся изгряващи таланти и ги тласкам да бъдат страхотни“.