Тъй като успешната боксова година навлиза в последния си триместър, все още има много качествени шоута, които да очакваме с нетърпение - и в тях може би ще участва Флойд Мейуедър. 2023 г. ще приключи с двубоите Райън Гарсия - Оскар Дуарте, Девин Хейни - Реджис Програис, Джеси Родригес - Съни Едуардс и може би дори Тайсън Фюри - Олександър Усик.

Сега се оказва, че феновете ще могат да се насладят на допълнителна pay-per-view карта, в която "Най-добрият в историята" ще бъде основно събитие. Флойд Мейуедър взе участие в седем демонстративни мача, след като се оттегли през 2017 г., а тази година се би както с Аарон Чалмърс, така и с Джон Готи III, въпреки че последният беше спрян след шест рунда поради кавга, избухнала между отборите.

Джейк Пол е гласовит в призивите си към Мейуедър, след като Парите победи брат му, Логан Пол, в демонстративна битка 2021 г. Въпреки това "Проблемното дете" също е последователен в искането си двубоят да бъде професионален, тъй като цели да опетни легендарния рекорд на шампиона в пет дивизии, който е 50:0.

Според боксовия журналист Дан Рафаел има слухове, че Мейуедър ще бъде начело на платеното шоу Showtime в Лас Вегас, в което участват Дани Гарсия и Кийт Търман. Състезанието на 46-годишния Мейуедър ще бъде демонстративно, което изключва участието на Пол.

"Едно от нещата, които чух, докато бях във Вегас за Канело - Чарло, е възможността за PPV на Showtime на 9 декември в MGM Grand, което ще включва демонстративен бой на Флойд Мейуедър, както и Дани Гарсия и Кийт Търман в отделни битки“.

Друг алтернативен съперник би могъл да бъде бившият шампион на UFC в категория перо, Жозе Алдо, след като информации от февруари сочеха, че е договорено спектакълът да се състои през 2023 г. след оттеглянето на бразилеца от ММА през септември миналата година.