Вчера официално се потвърдиха слуховете, че от 2024 г. няма да има повече боксови вечери по телевизия Showtime - става дума както за шоуто на Ал Хеймън (Premier Boxing Chamions), така и за двубоите от серията Prospect (ShoBox: The New Generation).

Умишлено или по стечение на обстоятелствата в последното (твърди се, че ще бъде 100-ото) PPV събитие на Showtime ще участва звездата, която помогна на мрежата да достигне най-високото ниво. На 9 декември легендарният американски ветеран Флойд Мейуедър ще проведе демонстративен двубой.

Говори се, че той ще се бие с бъдещия член на Международната боксова зала на славата, сънародника си Майки Гарсия, който прекрати кариерата си миналата година.

По-рано се говореше, че бившите световни шампиони на САЩ Дани Гарсия и Кийт Търман ще бъдат откриващият двубой. По последни данни все още става дума за мач-реванш, който ще се проведе в супер полусредна категория (до 69,9 кг). Търман беше малко по-добър в колоритната схватка през март 2017 г.

По-рано Гарсия беше ухажван в средна категория - претендираше за пояса на шампиона ветеран Ерисланди Лара. А на Търман беше предложено да изпробва изгряващата звезда на нокаутьорите Джарон Енис.