Джервонта Дейвис вече няма да бъде съден по обвинението за домашно насилие срещу него от декември, тъй като обвинението е оттеглено от прокурорите. 28-годишната американска боксова звезда беше арестуван и хвърлен в затвора на 27 декември в окръг Брауърд, Флорида, обвинен в нанасяне на телесна повреда по време на кавга с приятелката му Ванеса Посо - която е и майка на втората му дъщеря.

В полицейския доклад се твърди, че Дейвис е ударил жена по главата с „шамар със затворена ръка“. Добавя се, че това е довело до „малко ожулване от вътрешната страна на горната си устна“.

Танка Дейвис беше освободен от ареста под гаранция от 1000 долара на следващия ден и излезе с изявление, в което каза: "Никога не съм слагал ръце на майката на детето ми, нито на шибаната ми дъщеря. Аз не съм чудовище."

Скоро след това Посо пусна собствено изявление, в което каза, че е направила „ненужно обаждане до органите на реда“ и иска да остави ситуацията в историята.

След това тя отправи официално правно искане обвинението да бъде оттеглено. Тя се подписа под показанията си, че не иска дело срещу Джервонта Дейвис и никой не я е принуждавал да оттегли показанията си.

Първоначално прокуратурата избра да продължи въпреки това, което може да се очаква в случай на домашно насилие, но обвинението беше оттеглено няколко месеца по-късно.

През февруари 2020 г. Джервонта беше арестуван и обвинен в Маями по две престъпления за обикновено домашно насилие срещу майката на първата му дъщеря Андрета Смътърс на благотворителен баскетболен мач. Видеоклип за това стана популярен в социалните медии по това време.

Съдебното дело, свързано с този инцидент, се проточи близо три години, преди прокуратурата да се откаже от обвиненията на 13 декември 2022 г., точно преди този последен инцидент. Понастоящем Дейвис все още излежава присъда от 90 дни домашен арест, след като избегна затвора по-рано този месец във връзка с катастрофа, която причини и при която бяха ранени четирима души през ноември 2020 г.