Боксовият шампион Джервонта Дейвис - Танка бе арестуван само дни преди следващия му мач. Американецът трябва да излезе на ринга срещу Ектор Луис Гарсия на 7 януари в защита на титлата на WBA в лека категория.

Причина за ареста на Дейвис е домашно насилие. Във вторник вечерта полицията в Паркланд, Флорида е арестувала боксьора с обвинения за домашно насилие и нанасяне на телесни повреди. От органите на реда дори пуснаха снимката при задържането на Дейвис. Все още не е обявено кога и как се е случило насилието.

28-годишният Дейвис няма загуба в кариерата си до момента. Това не е първото му прегрешение. През 2020 г. той бе арестуван в Маями с обвинения за хулиганство и домашно насилие срещу майката на дъщеря му по време на благотворително баскетболно събитие.

Видео на инцидента от онзи момент стана много популярно в мрежата. Следствието по онзи случай се влачи почти 3 години, преди прокуратурата да свали обвиненията по-рано този месец – на 13 декември.

Дейвис е пред дело, което ще се гледа на 16 февруари, на което е обвинен по 14 параграфа за предполагаем удар при който е избягал с кола през 2020 г.

Мачът с Ектор Луис Гарсия сега е под огромна въпросителна. Каналът Шоутайм е собственик на правата за срещата. Очакваше се по-късно тази година да има и мегасблъсък с другата звезда в категорията – Райън Гарсия. И за този мач не е известно дали ще се състои.