Ванеса Посо - майка на детето на боксьора Джервонта Дейвис е оттеглила обвиненията за домашно насилие срещу звездата в лека категория. Танка Дейвис трябва да се боксира на 7 януари срещу Ектор Гарсия в защита на титлата на WBA. Дейвис бе арестуван преди Нова година от полицията във Флорида, заради обвинение в домашно насилие.

Посо излезе и обяви, че е избързала с обаждането до полицията, и че Танка Дейвис не е наранил нея или дъщеря им. Въпреки това боксьора ще трябва да се изправи срещу обвиненията в хулиганство и домашно насилие.

„Последните дни бяха болезнени и изтощителни за всички замесени в случката. Аз съм човек, който държи на личното пространство. Ситуацията бе последното, което исках да стане публично достояние. Отношенията ни с Джервонта са крехки и аз бях виновна в ситуацията. Докато емоциите бяха големи прибързах с обаждане до полицията. Джервонта не ме е наранил нито мен, нито дъщеря ни“, написа Ванеса Посо в пост в Инстаграм.

След защитата срещу Ектор Гарсия всички очакват боя с Райън Гарсия, който също като Дейвис е непобеден до момента. Този бой обаче още не е уточнен, а проблемите на Танка с властите може да опорочат възможността за сблъсък на два от най-обещаващите таланти в лека категория.

Дейвис отдавна има проблеми с органите на реда. Той има 14 обвинения и тепърва ще отговаря в съда за нападение и бягство от мястото на инцидента на 5 ноември 2020 г. В случая Дейвис е контузил 4 човека с автомобила си. Ако бъде осъден може да лежи 4 години в затвора.