Боксьорът Джервонта Дейвис се призна за виновен в съда по четири обвинения, произтичащи от катастрофа. През 2020 г. Танка причини катастрофа, при която бяха наранени четирима души, включително бременна жена, а след това избяга от мястото на инцидента.

Дейвис се призна за виновен в четири пътни нарушения: напускане на местопроизшествието, включващо телесна повреда, неуведомяване за имуществени щети, шофиране с отнета книжка и преминаване на червен светофар. 

На 5 ноември 2020 г., около 2 часа сутринта, Дейвис напуснал клуб в центъра на Балтимор и подкарал своето Ламборгини, преминал на червено и ударил Тойота Солара. В катастрофата острадала бременната Джайър Смит.

Според прокуратурата Дейвис е осъществил зрителен контакт със Смит, но не се е приближил да помогне. Смит, която отказа коментар след признаването на вината на Дейвис, трябва да говори преди присъдата на Дейвис, която ще бъде произнесена на 5 май.

Изглеждаше, че делото на Дейвис стига до приключване в края на миналата година, но съдия от окръжния съд в Балтимор отказа да одобри споразумение за признаване на вината, което би му позволило да избегне затвора и вместо това да прекара 60 дни под домашен арест. 

Дейвис трябва да бъде изправен пред съда на 23 февруари във Форт Лодърдейл, Флорида, във връзка с обвинение за домашно насилие. Дейвис пледира невинен по обвиненията, че е ударил майката на дъщеря си през декември миналата година.

Тя поиска от съда да отхвърли обвиненията в клетвена декларация, подадена на 24 януари. Дейвис е на път да сключи договор за битката срещу Райън Гарсия, която е планирана за 15 април в Лас Вегас.