Александър Усик не позволява на Тайсън Фюри да се измъкне от потенциалната им битка, тъй като преговорите се проточват. Двамата уж се договориха за бой обединяващ всички пояси в тежка категория за 29-и април, но още няма нищо обявено официално. Украинецът публикува зловещо съобщение в социалните медии във вторник сутринта, обръщайки се към Фюри с „Алче шкембак“.

„Не се страхувай, няма да те оставя сам“, обяви Усик докато държеше украинска книга с лика на Фюри върху нея. Това е отговора на шампиона на WBA, WBO, IBF IBO в тежка категория, след като Фюри отприщи тирада от обиди срещу Усик в социалните медии.

Циганският цар  се засне във фитнеса, тренирайки за битката и каза: „Нямам търпение, в най-добрата си форма съм в живота си, по дяволите, готов съм за рок и трол, иска ми се да беше този уикенд. Усик, ти, озъбен, грозен, с буболечки, заек, котка, грозно гадно парче, ще бъдеш нокаутиран направо. Средняците ги разбивам. Аз съм шибано чудовище, тежките тежкотоварни машини разрушават“

И двамата тренират въпреки факта, че битката все още не е потвърдена, въпреки че се очаква да се състои на 29 април на стадион Уембли. Битката изглеждаше договорена, когато Усик прие искането на Фюри за разделяне 70:30 на парите. В понеделник обаче Фюри постави битката в опасност, като каза, че иска клаузата за реванш да бъде премахната от договора.

Промоутърът на Усик, Алекс Красюк, тогава излезе и каза, че Фюри се опитва да се измъкне от битката и не вярва, че това ще се случи повече. Промоутърът на Фюри, Франк Уорън, след това отхвърли тези твърдения, като каза пред  talkSPORT: „Това е просто въпрос на договори, но те няма да представляват проблем. Знам, че ще го направим”.