Тайсън Фюри заяви на Олександър Усик да забрави за клаузата за реванш, ако иска да си осигури мач обединяващ всички титли на Уембли на 29 април. 34-годишният шампион в тежка категория на WBC продължава да хвърля финансови препятствия по пътя към договарянето на боя за четирите пояса. И сега той отново се завръща към това, като изисква губещият да не получава шанс за реванш, записано в договора.

Шампионът на WBA, IBF и WBO Усик вече трябваше да се съгласи с един сериозен удар - разделението 70:30 в полза на Тайсън Фюри що се отнася до приходите от срещата. И сега му се налага да приеме сделка за една битка, което означава, че няма шанс да получи реванш, ако претърпи загуби в страната на противника.

 „Днес говорих с адвокатите и хората на Усик говорят за клаузи за реванш и всичко това. Той е човек, който веднага ще мисли за опции. Какво ще кажеш да няма клауза за реванш? И за двама ни, нека наистина да вдигнем залога. Никога не се тревожете за това какво е в бъдещето и колко още долара можете да получите, след като сте били победени“, обяви Фюри.

„Без клауза за реванш, победителят взима цялата слава, губещият се прибира вкъщи с члена си в ръце. Какво ще кажете за това? Съгласи се с това, по дяволите“, обяви още Циганския цар.

Феновете на бокса бързо реагираха на ултиматума, като казаха: „Определено трябва да има клауза за реванш“. Друг запалянко коментира: „Имам чувството, че ако Усик не искаше клауза за реванш, ти щеше да си тук и да казваш точно обратното.“ А трети допълни: "Дай му клаузата за реванш Тайсън, той се съгласи 70:30."

Последният ултиматум на Фюри остави екипа на Усик непреклонен, че битката няма да се състои. Промоутърът Александър Красюк каза пред talkSPORT: „Нека си представим, че Усик се съгласи и на това, Фюри ще търси друго нещо, с което да се оттегли от боя. Той блъфира и Усик отговори на неговия блъф, 100%“, обяви Красюк.