Олександър Усик иска да съчетае тренировъчния си лагер за сблъсъка с Тайсън Фюри със завръщане в професионалния футбол. 36-годишният шампион на WBA, IBF, WBO и IBOв тежка категория вече се е пускал във футбола. Той игра 14  минути за второразрядния ФК Полисия в приятелски мач през февруари 2022 г.

Левичарят от Украйна пропусна страхотно положение в онзи мач, което за щастие не коства на неговия отбор, който спечели с 2:1. Това единствено участие дойде между двете победи над Антъни Джошуа, които той си осигури по точки през септември 2021 г. и август 2022 г.

Златното момче от Олимпиадата от Лондон 2012 и непобеден в кариерата иска отново да надене бутонките, но екипът му се притеснява, че това може да е в разрез с тренировките му за битката с Фюри, която ще се състои на Уембли на 29 април.

„Ние разговаряме с моя екип за футбола. Но отборът и моят треньорски щаб не са много доволни от това, защото предстоящата битка е сериозна и рисковете не са оправдани. Трябва да сме концентрирани и да се подготвим за нашия мач. Но има желание, така че може би ще имам още мачове с Полисия“, обяви Усик.

Украинецът даже мечтае един ден да играе в английската Висша лига..

„Англия. Харесва ми, по-трудно е. Има по-малко момчета, които се търкалят и крещят. Искам да кажа, че понякога има тежки контузии, но те продължават да тичат. Харесвам този вид футбол повече“, обяви Усик.

Украинецът прие алчното предложение на Фюри за разделяне на парите 70:30 - с уговорката, че британеца ще дари £1 милион, за да помогне на Украйна да се защити и възстанови срещу инвазията на Русия.

34-годишният Фюри вече започна своя тренировъчен лагер, но отказа да се приеме допълнителните условия на договора, предпочитайки да обиди и заплаши Усик.

Но леденият украинец не взема присърце нито едно от изказванията на Фюри и му лепна прякора „Алчния Шкембак“, след като той почти провали битката, като отхвърли разделение 60:40 в полза на победителя.

„Не бих казал, че има много глупости“, каза той. „Според мен глупостите са мръсни неща, когато унижавате опонента си и го наричате по някакъв обиден начин. Например, в моя случай, когато наричам Тайсън Фюри „Шкембак“, ми се струва, че е малко сладко. Шкембе, какво му е обидното? Особено след като той има такъв! Той ми говори малко по-грубо. Но това не ме унижава по никакъв начин. Той все говори и говори, нека си говори сам“.