От лагера на Александър Усик отрекоха твърденията на съперника в тежка категория Мартин Баколе, че е нокаутирал световния шампион по време на спаринг. Баколе, който се появи в предаване на Sky Sports в събота, каза, че е нокаутирал Усик в спаринг сесия в Дубай и следователно се съмнява, че украинецът ще е готов да му даде шанс за титлата.

В отговор на твърденията на Баколе, промоутърът на Усик Александър Красюк каза пред Sky Sports, че ситуацията не отговаря на истината.

„Дори Усик, не мисля, че би искал да се бие с мен, защото го нокаутирах в Дубай по време на спаринг“, каза Баколе. „Той знае колко съм добър. Не знам дали ще каже „да“ отново, за да се бие и с мен. Без извинения тази година. Готов съм да се изправя срещу всеки сега“.

Красюк призна, че Баколе е "най-добрият" спаринг партньор, който Усик е имал в последните си три тренировъчни лагера, но отхвърли предположенията, че шампионът е бил повален. „Баколе е страхотно дете“, каза Красюк. „Той беше най-добрият спаринг партньор на Усик в последните три тренировъчни лагера. Но имаше само едно събаряне на земята и то беше от Усик, който нокаутира Баколе.“

Баколе, който за последно излезе на ринга за впечатляваща победа над френския олимпийски шампион Тони Йока през май 2022 г., се изкачи до номер две в класацията на WBA и се опитва да си проправи път към славата в тежка категория.

29-годишният също предизвика британския „редовен“ шампион на WBA Даниел Дюбоа, който в момента е първият на опашката да се изправи срещу шампиона на WBA, WBO и IBF Усик, ако безспорният сблъсък между украинския и шампиона на WBC Тайсън Фюри се провали.

Дюбоа премина през голяма криза през декември, тъй като беше съборен три пъти в първия рунд, преди да покаже огромна смелост да нокаутира Кевин Лерна, въпреки че имаше скъсани връзки на коляното по време на мача. Очаква се контузията да извади Дюбоа от игра до лятото, но Баколе изглежда готов да изчака двубоя и още веднъж разкри някои стряскащи сметки за спаринги.

На въпрос срещу кого иска да се изправи, Баколе отговори: „Даниел Дюбоа. Бях му спаринг два пъти и го нокаутирах два пъти. Той знае и екипът му знае, така че мисля, че бих го свалил в първия или втория рунд. Гледам към WBA. Имам номер две в ранглистата. Защо не Даниел Дюбоа, защото той е редовен шампион в момента? Предизвиквам го. Искам да е готов за мен. Искам тази битка. Нямам търпение. Чакам твърде много. Хората се крият, защото не искат да се бият с мен“, допълни Баколе.