Олександър Усик заяви, че е щастлив да се бие с Антъни Джошуа за трети път. Кралят на тежката категория стана безспорен шампион, като на два пъти победи Ей Джей, а след това надви Тайсън Фюри тази година, и сега изглежда, че не му остава много работа в спорта.

На 21 декември Усик ще се срещне с Циганския цар в реванш, за който е задължен по договор. След това много фенове на бокса очакваха той да се оттегли от спорта. Украинецът обаче настоява, че ще продължи да се бие.

На въпроса срещу кого ще се изправи в бъдеще, Усик заяви пред Mail Sport: "Когато победим Тайсън Фюри за втори път и когато Антъни Джошуа победи Даниел Дюбоа, разбира се, те ще искат да се бием за трети път. От моя гледна точка нямам право да отказвам на Антъни трети двубой, защото той ми даде два невероятни мача. Антъни ми помогна да стана още по-известен в света. Антъни го направи. И ако това се случи с Божията помощ, то аз съм готов за трети бой с Антъни".

По отношение на това, което е видял от Ей Джей в четирите двубоя след реванша, Усик заяви: "Той се е подобрил много в психологическо отношение“. Притиснат за прогноза дали Джошуа ще победи Дюбоа, Усик уверено отговори: "Разбира се. Това е олимпийски шампион и шампион на Великобритания - Антъни е на друго ниво".

Първият двубой между Усик и Джошуа се състоя, когато преговорите между Ей Джей и Фюри пропаднаха през 2021 г. Украинецът беше задължителен претендент на WBO и така си наложи да се бие за трите пояса на Джошуа - по това време той държеше и тези на WBA и IBF. През септември 2021 г. на стадион "Тотнъм" Усик озадачи шампиона и го детронира с комфортен боксов спектакъл.

11 месеца по-късно в реванша той имаше много по-трудна задача. През август 2022 г. в Саудитска Арабия Джошуа натисна Усик. В крайна сметка обаче украинеца се наложи в последните няколко рунда, за да вземе победа с разделено решение. Оттогава той победи Дюбоа, а сега и Фюри, за да стане безспорен шампион.

Междувременно Ей Джей е на пътя на завръщането с две невдъхновяващи победи над Джърмейн Франклин и Робърт Хелениус, последвани от далеч по-убедителни победи срещу Ото Валин и Франсис Нгану. Усик оваканти световната си титла на IBF в тежка категория след победата над Фюри, което доведе до сблъсък между Дюбоа и Джошуа.

Ако Ей Джей спечели, както очаква Усик, трилогията между тях отново ще обедини четирите пояса и ще короняса безспорен шампион.