Олександър Усик получи огромни аплодисменти от публиката в зала O2 Arena. Кралят на тежката категория се появи в залата, за да наблюдава двамата си бивши съперници Джо Джойс и Дерек Чисора по време на пътуването му до Великобритания. Тази седмица Усик посети украинското посолство в Лондон.

По време на посещението си той изрази благодарността си за подкрепата и финансовата помощ, която правителството на Обединеното кралство е предоставило на страната му в условията на продължаващата война с Русия.

В събота обаче той отдели малко време за себе си, за да се отпусне и да се наслади на бокса. Усик пристига на ринга в средата на бойната вечер. Веднага щом зае мястото си, той бе показан на живото телевизионно предаване и на големите екрани в залата.

Британските фенове избухваха в шумни възгласи, възхитени от човека, който е побеждавал всеки най-добър състезател в тежка и полу-тежка категория, за да стане безспорен шампион и в двете дивизии.

Усик се изправи и поздрави уважително публиката. След това се отправи към кулисите, за да пожелае късмет на Чисора в съблекалнята му.  Усик победи Чисора в изтощителен мач през 2020 г.

Това беше първият му сериозен тест в тежка категория и двубой, за който той изглежда е много благодарен, тъй като го подготви да победи Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Оттогава двамата са приятели и редовно се събират, когато Усик е в Обединеното кралство.

Когато украинецът победи и Ей Джей, и Фюри, той беше поздравен от Чисора. В миналото Усик се е бил и с Джойс. Това се случи преди двамата да станат професионалисти в полупрофесионален турнир на WSB през 2013 г. Усик, разбира се, победи и след това започна легендарната си професионална кариера.