Бившият ирландски шампион в полутежка категория Бари Макгуган изрази мнението си за реванша в тежка категория между Олександър Усик (22-0, 14 нокаута) и бившия британски шампион Тайсън Фюри (33-1-1, 24 нокаута) в интервю за британските медии.

Ирландската легенда смята, че Фюри никога няма да може да победи Усик. Бари подкрепи мнението си с някои аргументи.

„Дали Фюри ще успее да победи Усик? Никога! Доколкото мога да преценя. С това не искам да кажа нищо лошо. Просто казвам, че Усик го разгада, а Тайсън имаше късмет да издържи целия бой. Битката можеше да бъде прекратена. Не мисля, че той ще се представи по-добре. Той не е от хората, които се поддържат във форма. Виждали сте всички тези видеоклипове, в които той пада пред бара и други подобни неща. Той имаше разпускане, малко релаксация и подобни неща, което се очаква след бой. Проблемът е, че в наши дни навсякъде има камери и всеки иска да го снима, защото е бивш световен шампион“, обяви Макгугън.

„Аз не съм бог и не мога да определям кой да печели битки. Но когато предположим, както правим всички, тогава, съдейки по предишното му представяне, не мисля, че той ще стане по-добър. Не мисля, че ще бъде по-ефективен срещу Усик. Мисля, че Усик вероятно ще го нокаутира този път. Той вече почти го направи миналия път. Мисля, че американският съдия направи услуга на Тайсън, като спря атаката на Усик (в 9-ия рунд). И всичко, от което се нуждаеше, беше още един или два удара и това щеше да е всичко, боят щеше да приключи. Мисля обаче, че този път ще се върне в изходна позиция, защото Усик е по-добър“.

„Като погледнем представянията му в близкото минало, как се сравняват с тези на Тайсън. Усик е атлет, тренира постоянно, винаги е във форма, скъсва си задника от работа. По природа е 95-килограмов боец, в пика си е за полутежка категория. Но все още е много ефективен супербоец. Ако не удряш някого достатъчно силно, не го удряш достатъчно често - и тук той определено може да го направи“

„Той е невероятно ефективен в това да превъзхожда момчетата, да занулява най-добрите им предимства, да ги отнема. Затова смятам, че ще направи същите неща, само че този път ще го нокаутира някъде между средата на боя и деветия рунд. Просто не смятам, че на Фюри са му останали достатъчно издръжливост и свежест, за да може да победи Усик. Не мисля, че той ще го победи. Усик ще го победи във всеки ден от седмицата и два пъти в неделя. Просто това е“.