Антъни Джошуа срещу Дионтей Уайлдър вече е на дневен ред, след победата на Ей Джей с нокаут срещу Роберт Хелениус. Какви ще са последиците на този сблъсък за тежка категория? Двамата бивши шампиони са дълбоко в преговори да се бият в Саудитска Арабия в началото на 2024 г., без титли заложени в битката, но с много интриги и опасности.

Освен че е подходящо за феновете събитие с мега пари, се смята, че победителят ще продължи да се опитва отново да спечели световна титла, преди да окачи ръкавиците.

Тъй като номер едно на WBC, Уайлдър, срещу номер три, Джошуа, с номер две, Анди Руис , според информациите е „надценил“ себе си, санкциониращият орган може да види битката като начин най-накрая да обяви задължителен претендент за Тайсън Фюри.

Boxing Social попита Еди Хърн дали това е нещо, за което той ще поиска, но промоутърът каза, че е малко вероятно.

„Добър въпрос, но понякога, когато го направите, това се отразява на позицията ви при договаряне. Ще ви дам пример. Тайсън Фюри вече се съгласи на 60:40 с Антъни Джошуа. Ако Джошуа стане задължителен, това е 70:30 с WBC. Така че вероятно не.”

Хърн продължи да говори за потенциално разделяне на кесията и как изглеждат цифрите за него. Това е нещо, което е било пречка за Фюри в миналото, като най-добрият пример е обречената му оферта 70:30 към Олександър Усик.

„Ако той победи Уайлдър, Ей Джей, мисля, че битката Фюри става 50:50. Но Фюри като шампион, 60:40 в момента е справедливо. Не забравяйте, когато Ей Джей  беше шампион, а Фюри не беше,  каза, че ще приеме битката само при 50:50. Но ние сме готови да приемем 60:40, което така или иначе е договорено в крайна сметка.”

Фюри – който държи пояса на WBC от февруари 2020 г. – имаше само един задължителен претендент, Дилиън Уайт през април 2022 г. Той защити световната си титла доброволно срещу Дерек Чисора през декември и тъй като санкциониращият орган не му е предложил битка. А от тогава реши да се изправи срещу звездата на ММА Франсис Нгану тази година в кросоувър битка.