Дионтей Уайлдър често е обвиняван в липса на фундаментална боксова техника, но стари кадри, които се появиха наскоро, показват, че той е имал указания от един от най-добрите, които някога са излизали на ринга. Вече на 37 години, името и репутацията на Уайлдър са известни навсякъде в света на бокса. Въпреки това, като всички бойци, той някога е бил непознат новак, който се е борил да се издигне в редиците.

И това е версията на Уайлдър, показана в този клип, който демонстрира как той получава някои съвети от иконата на тежката категория Ленъкс Люис. Уайлдър в последствие стана световен шампион на WBC в тежка категория и един от най-страховитите бойци на това поколение, така че съветите на Люис очевидно се оказаха полезни.

Сблъсъкът между Уайлдър и сънародника на Люис, Антъни Джошуа, изглеждаше закован като следващ, като двубоят се предполагаше да се проведе в Саудитска Арабия през новата година.

Въпреки това, страховете нарастват, че поради все още неизвестни причини блокбъстърът няма да бъде следващият и тежката категория ще накара феновете на бокса да чакат отново.

Въпреки факта, че двойката е сред елитните имена на дивизията, в последно време се оказва изключително трудно да съберат Уайлдър и Джошуа на ринга заедно. Това вероятно не се дължи на нито един от самите мъже, а в по-голяма степен на онези, които имат личен интерес към кариерата им.

Последното от страна на Джошуа е, че преговорите продължават, но ако двубоят бъде отложен, той може да избере да се бие през декември.