Антъни Джошуа разкри, че предложената от Саудитска Арабия мега галавечер в тежка категория може да се върне на картите. По-рано тази година беше разкрито, че саудитските боксови представители искат да организират удивително шоу с Тайсън Фюри срещу Олександър Усик и Ей Джей срещу Дионтей Уайлдър, като и двата боя да са в една и съща вечер.

Планът беше двубоите да се проведат през декември, но преговорите се проточиха без да бъдат направени официални оферти. В резултат на това Фюри избра да тръгне в друга посока с друга група боксови представители в Саудитска Арабия и вместо това ще се изправи срещу Франсис Нгану на 28 октомври в Рияд, което изключват завръщане на ринга през декември.

Въпреки че този ход изглежда провали Фюри срещу Усик за 2023 г., разговорите продължиха да поставят Ей Джей срещу Уайлдър. Промоутърите и от двата лагера се изказаха положително за тези дискусии, които бяха подновени миналата седмица след нокаута на Ей Джей срещу Роберт Хелениус.

Въпреки това, когато беше помолен за актуализация в четвъртък, Джошуа сега разкри, че изглежда отново е имало промяна в плана, като идеята Фюри срещу Усик да се случи в същото шоу отново е на масата.

„От това, което чух, нещата са положителни“, каза Ей Джей пред Sky. „Очевидно имаме препъни камъни – Фюри трябва да преодолее Франсис Нгану, а Усик трябва да преодолее Даниел Дюбоа, успех и на двамата. И тогава можем да седнем и да пренаредим нещата. Така че целта е Усик и Фюри потенциално да се състезават за безспорната титла в тежка категория, като аз и Уайлдър ще се борим и нека най-добрият спечели. Това ще бъде потенциално страхотно събитие, така че просто чакаме да видим какво ще се случи и да финализираме малките детайли.“