Треньорът на камерунския боксьор в тежка категория Франсис Нгану (0-1), Дюи Купър, не се съмнява, че неговият подопечен ще се представи много по-добре в предстоящата битка срещу британеца Антъни Джошуа (27-3, 24 KO), отколкото в дебютната си битка на професионалния ринг срещу Тайсън Фюри миналия октомври.

Припомняме, че бившият шампион на UFC Нгану успя сериозно да озадачи Фюри, като го прати на земята в третия рунд и издържа до решението на съдиите, което се оказа разделно срещу него.

„Знам какво казва боксовата общност“, обяви Купър. „Той изненада Тайсън Фюри, Фюри нямаше шанс да го проучи, Антъни Джошуа ще бъде готов за него“, изброи Купър. „Единственото нещо, което забравят, е първата боксова битка на Франсис Нгану. В първата си битка той се би 10 рунда срещу най-добрия в тежка категория в света. Не мислите ли, че неговата крива на обучение от първия до втория 10-рундов двубой ще бъде огромна? Това ще видите на 8 март в Саудитска Арабия – по-добра версия на Нгану“.

Треньорът увери, че двамата с Нгану подхождат най-сериозно. „Всеки път, когато се бием, виждаме победа, стремим се към победа. Всеки път, когато се бием, се опитваме да наложим надмощие, тоест нокаут. Не се стресираме за това, не го търсим, но винаги е мотивиращ фактор“.

Битката Джошуа - Нгану е насрочена за 8 март в Саудитска Арабия.