Според промоутъра Еди Хърн бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа (27-3, 24 нокаута) трябва само да спечели предстоящия си двубой срещу дебютанта при професионалистите Франсис Нгану (0-1) от Камерун, за да си осигури битка за титлата срещу победителя от мача Фюри - Усик.

Самият Джошуа обаче казва, че не гледа толкова напред и се концентрира само върху двубоя си с Нгану, насрочен за 8 март в Саудитска Арабия.

"Казвал съм го преди и ще го кажа отново, не се концентрирам върху битката с победителя от двубоя Усик - Фюри", увери Джошуа. „ За мен битката срещу Нгану е битка за титлата абсолютен шампион. Това е нагласата, която трябва да имам. Битката с Нгану е моята битка за безспорен шампион. Защото е толкова добър, колкото беше и в последния си двубой, а аз изпитвам голямо уважение към него. Това изобщо не са лесни пари и ми предстои много тежка работа“.

През октомври миналата година бившият шампион на UFC в тежка категория Нгану дебютира на професионалния ринг в битка срещу световния шампион на WBC Тайсън Фюри, като загуби по точки с разделено решение и успя да прати фаворите в нокдаун в трети рунд.